A Motorola az elsők között volt a nagy gyártók között, akik hajlítható kijelzővel ellátott, összecsukható okostelefont dobtak piacra, kihasználva az egyik legikonikusabb és legnépszerűbb telefonja, a RAZR körüli nosztalgiát.

A RAZR harmadik generációja – a legfrissebb pletykák szerint – hamarosan megérkezik, de a jövőben egy egészen másfajta telefon is csatlakozhat hozzá.

Egy friss jelentés szerint a Moto egy Felix kódnevű, gurítható okostelefon kifejlesztésén dolgozik. Ez az Oppo X 2021-hez hasonló formát öltene, amely rugalmas kijelzővel rendelkezik, amely az egyik széle belsejéből gördül ki, hogy nagyobb méretűre bővüljön.

A hír Evan Blass – egy történelmileg megbízható szivárogtató – 91Mobiles cikkéből származik, amely azt állítja, hogy ez a telefon a fejlesztés nagyon korai szakaszában van, de a vállalatnak még nincs is működő hardveres prototípusa.

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a piacra dobás még odébb van. Sőt, a jelentés azt állítja, meglepő lenne, ha a telefon a következő 12 hónapban kerülne piacra. Valószínűleg ez még jó ideig várat magára, és a Motorola időközben elvetheti a terveit.

Ha ez igaz, és a telefon piacra kerül, az bizonyíték lehet arra, hogy az Oppo ötlete, miszerint a kihajtható kijelző helyett inkább egy bővülő kijelzőre van némi alapja.

Az Oppo modelljével eltöltött rövid időnkből kiderült, hogy ez mindenképpen életképes alternatíva az egyetlen pont mentén összecsukható készülékekkel szemben. És ha egy másik gyártó is beszáll, az csak segíthet abban, hogy a fogyasztói piacon ne csak koncepció legyen, hanem valósággá váljon.