A Kínában áprilisban bemutatott Vivo X80 sorozat most globálisan is elindult, ami azt jelenti, hogy szélesebb körben is elérhetővé válik.

A kameramodul kibővült, a telefon hátoldalának egy nagy blokkját a különböző kamerák kiemelésének szentelték – és a Zeiss-szel való partnerségnek, ami számos szűrőt és lehetőséget eredményez mind az állóképek, mind a videók esetében.

A legnagyobb érdeklődés valószínűleg a Vivo X80 Pro iránt mutatkozik, amely egy új zászlóshajó telefon, és szinte minden elképzelhető specifikációs pontot elér. A Vivo X80 Pro-t a Snapdragon 8 Gen 1 hajtja, 12 GB RAM-mal és a hűtést szolgáló hatalmas párologtató kamrával büszkélkedhet. Az X80 Pro támogatja a 80W-os töltést, de az 50W-os vezeték nélküli töltés az, amire érdemes odafigyelni. Egy kompatibilis vezeték nélküli töltőt azonban külön kell vásárolnod. Az akkumulátor 4700mAh kapacitású.

Van egy 6,78 hüvelykes kijelző ívelt élekkel, így ez a telefon kezelhető marad annak ellenére, hogy nagy. QHD+ felbontás van, és ez egy LTPO AMOLED, így akár 120 Hz-es adaptív frissítési sebességet kínál.

Van kettős sztereó hangszóró, ultrahangos ujjlenyomat-érzékelő a kijelzőben, majd kamerák tömkelege a hátoldalon. A Vivo leginkább a kameráról beszél, és ezt kamerás telefonnak akarja beállítani, mondván, hogy a designt a kamera bemutatása befolyásolja, stb., stb.

Van egy 50 megapixeles fő kamera OIS-szel, egy 48 megapixeles ultraszéles, majd egy pár periszkópos teleobjektív. Ahogy azt már más telefonoknál is láthattuk, ez az egyik lencsét portréobjektívnek jelöli ki, natív 2x-es zoommal, de a stabilizáláshoz egy gimbal is felturbózza – amit a videózáshoz is széles körben használnak.

Végül ott van a második periszkóp objektív, natív 5x optikai zoommal. A kamerát a Vivo V+ képalkotó chip támogatja, vannak Zeiss objektívek és rengeteg kamera funkció, hogy mindezt kihasználhassuk.

A Vivo X80 – a nem-Pro modell – MediaTek Dimensity 9000-cel, 4500mAh-s akkumulátorral és vezeték nélküli töltés nélkül érkezik. A kijelző nem kínál adaptív frissítést, 120Hz vagy 60Hz, míg a második 5x optikai zoomos kamera is kimarad. Ezek a telefonok tehát sok szempontból közel állnak egymáshoz, de különböző méretűek és súlyúak, kissé eltérő hardvert kínálnak, így különbséget lehet tenni az X80 és az X80 Pro között.

Mindkettő Android 12-vel indul, FunTouch OS 12 operációs rendszerrel. Az árazásukról és a megjelenésük időpontjáról egyelőre nincs információnk – és a Vivo nem mindig volt teljesen megbízható abban, hogy az általa bevezetett készülékeket megvásárolhatóvá tegye.

Európában a Vivo csak az ő X80 Pro modelljét tervezi értékesíteni, az X80 leginkább Ázsiában lesz elérhető.